VÁLLFÁJDALOM

borito_vallfajdalom
8/11/20
BLOG

A vállízület a legszabadabban mozgó ízületünk, itt tudjuk létrehozni a legsokoldalúbb mozgást.

Viszont maga az ízületi fejet (felkarcsont fejét) körülölelő csontrendszer elég szűk teret ad. Ebből kifolyólag a vállízület sérülések fájdalmak is elég gyakoriak.

Mint minden ízületi problémánál itt is számos eshetőség van, még is van olyan, ami nagy gyakorisággal rendelhető egy bizonyos háttérhez.

A leggyakoribb fájdalom a váll elülső részének úgynevezett ütődéses, vagy becsípődéses problémája. Ez azt jelenti, hogy a váll elmozdulva a normális helyzetéből elől "neki ütődik" az ott található felszínnek, illetve "becsípi" az ott eredő bicepsz ínt. Ez gyulladást, trigger pontokat, akár zsibbadást is ki tud váltani.

Ennek a hátterében egyrészt a váll nem ideális helyzete, azaz nem ideális tartás, másrészt a váll hátsó felének és a lapocka körüli izmoknak az elgyengülése található.
A kettő igazából egy és ugyanaz.

Ezen izmok közül általában a leggyengébbek az alsó trapéz izmai, amik a lapockát lefelé, befelé húzzák/tartják, illetve a peritialis, ami pedig a vállat hátrafelé húzza.

Ebből kifolyólag a vállfájdalmak nagy része könnyen orvosolható, helyes pozicionálással és megfelelő erősítéssel, tornáztatással.

 


 

Öt perces gyakorlatsor vállfájdalomra


| | |

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

EDZÉS ÉS A TÜKÖR
8/11/20

Hogyan használjuk a tükröt edzéshez, Pilateshez? Kell-e vagy sem? Olvasd végig, nem lesz rövid, de legalább megérted magadat és azt, hogy hogyan edz!

bővebben
BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
8/11/20

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.

bővebben