★ GYALOGLÁS, SZEX, PILATES★

14991939_712006715633061_314807868931823095_n
2/1/21
BLOG

Mi a minőségi hosszú élet titka?


Persze tudjuk, hogy sok minden befolyásolja.... Táplálkozás, genetika, életmód, de leginkább, hogy a ki- és belégzés ritmusa milyen sokáig funkcionál. Azzal is mindenki tisztában van, hogy a hosszú élet önmagában kevés, ha nem társul mellé megfelelő minőség. Azaz mentális, fizikális és szellemi frissesség.

Két vizsgálaton keresztül világítanék rá néhány érdekes részére.

1.

Az egyik vizsgálat azt nézte, hogy min múlik az, hogy bizonyos országok és városok előrébb vagy hátrébb vannak a hosszú minőségi élet listáján. Sok faktort megnéztek. Eszerint nem a táplálkozás, a hit, család, genetika volt az első, hanem nem meglepő módon a fizikai aktivitás. Mégpedig a napi aktív fizikai élet egy meghatározója: a közlekedés.  Azok az országok és városok ugyanis, ahol sokat ülnek autóban hátra kerültek a listán.
Az ázsiai - ahol magasabb a tömeg közlekedési arány - és Benelux, Skandináv országok, ahol magas a kerékpározás aránya, illetve azok a nyugati városok, ahol a tömeg közlekedés szintén nagyobb arányban van jelen, sokkal előrébb vannak a listán.
Tehát az, hogy gyalog, kerékpárral mész dolgozni, ebédelni, vásárolni, szórakozni sokkal többet nyom a latba, napi többszöri, rendszeres testmozgást eredményezve. Még ha egyhuzamban csak 10 perc is!!!

Amúgy is, a gyaloglás, a szex és a Pilates után a legjobb, legegészségesebb testmozgás.

2.

A másik, brazil vizsgálat pedig 10 éven át zajlott 4000 emberen, azt mutatta meg, hogy milyen fizikális faktor korrelál a hosszabb élettel. Ez pedig a fekvésből kéz nélküli felállás. Azt találták, hogy minden egyes kéz érintés 21%-ban korrelál a hosszú élet csökkenésével.

Amennyiben tehát célod a hosszú, minőségi élet, itt egy híres mondás ami (ugyan teljesen más környezetben hangzott el) de összefoglalja a két vizsgálatot:
"Kelj fel és járj."

| | | | |

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

EDZÉS ÉS A TÜKÖR
2/1/21

Hogyan használjuk a tükröt edzéshez, Pilateshez? Kell-e vagy sem? Olvasd végig, nem lesz rövid, de legalább megérted magadat és azt, hogy hogyan edz!

bővebben
BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
2/1/21

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.

bővebben