TÉVHITEK ÉS A PILATES

12241074_538830279617373_5388085415789113727_o
8/17/21
BLOG

Sokféle tévhit és prekoncepció kering a Pilatesről azok körében, akik még soha nem próbálták, vagy nem ismerik testközelből ezt a mozgásformát. Itt van néhány általános feltételezés, amit szeretnénk eloszlatni.

Női torna: 
A megalkotója férfi volt, Josph Pilates. Én jómagam is az vagyok. A stúdiónk vendégeinek felét szintén férfiak képezik. A világon megszámlálhatatlan férfi sportoló jár rendszeresen Pilatesre.

Könnyű: 
Amennyiben ezt érzed akkor két eset állhat fenn. Nem jól csinálod, vagy nem jó szinten csinálod. Gyakoribb azonban az első. Ugyanis, ha megfelelő kivitelezéssel hajtod végre a gyakorlatokat, akkor mindent lehet mondani rá, csak azt nem, hogy könnyű. Sőt. Minél jobb a test tudatod, minél gyakorlottabb vagy, annál jobban megérzed, hogy az egyszerűnek tűnő gyakorlatok is igen nehezek.

Csoportos torna: 
Már amennyiben csoportos foglalkozásra jársz. Az ország számos stúdiójában nyílik alkalmad egyénre szabott, nem csoportos edzésen részt venni, ami persze sokkal jobban tud a te igényeidhez igazodni.

Talaj torna: 
Már amennyiben nem használtok semmi olyan segédeszközt, vagy gépeket, amik segíthetnek, akkor az adott óra talaj tornának is nevezhető. De nem a Pilates, mert rengeteg eszközt, gépet használ céltól függően.

Túl lassú: 
Eleinte talán, de semmit nem lehet jól elsajátítani gyorsan. Ez csak a tanulási, gyakorlási szakaszra igaz.

Túl unalmas: 
Mindenkinek más jön be. Amennyiben te nem találod meg a saját tested uralásában, fejlesztésében, jobbá tételében a kihívást, amennyiben nem élvezed, hogy javul a tartásod, mozgásod, fittséged és egy csomó minden más, akkor neked valószínűleg az lesz. Ugyanúgy, ahogy sok minden más is lehet.

Tartás javító torna: 
Ugyan javítja a tartásodat, de ennél sokkal több. Ez csak egyike a számos pozitív hatása közül. Ez egy teljes testet erősítő, átdolgozó, megmozgató edzés.

Ha ez a teljesség igénye nélkül született felsorolás eloszlatott néhány tévhitet benned, akkor akár ki is próbálhatod.
Keresd kiválóan felszerelt stúdióinkat, kiválóan képzett oktatóinkat.

Gyere Pilatesre!

Fűzy Gábor

|

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

EDZÉS ÉS A TÜKÖR
8/17/21

Hogyan használjuk a tükröt edzéshez, Pilateshez? Kell-e vagy sem? Olvasd végig, nem lesz rövid, de legalább megérted magadat és azt, hogy hogyan edz!

bővebben
BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
8/17/21

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.

bővebben