TÉVHITEK ÉS A PILATES

tevhitek_hd_borito
6/25/18
BLOG

Sokféle tévhit és prekoncepció kering a Pilatesről azok körében, akik még soha nem próbálták, vagy nem ismerik olyan mértékben.


Itt van néhány általános, amit szeretnénk eloszlatni.

Női torna: A megalkotója férfi volt, Josph Pilates. Én jómagam is az vagyok. A stúdiónk vendégeinek felét szintén férfiak képezik. A világon megszámlálhatatlan férfi sportoló jár rendszeresen Pilatesre.

Könnyű: Amennyiben ezt érzed akkor két eset állhat fenn. Nem jól csinálod, vagy nem jó szinten csinálod. Gyakoribb azonban az első. Ugyanis, ha megfelelő kivitelezéssel hajtod végre a gyakorlatokat, akkor mindent lehet mondani rá, csak azt nem, hogy könnyű. Sőt. Minél jobb a test tudatod, minél gyakorlottabb vagy, annál jobban megérzed, hogy az egyszerűnek tűnő gyakorlatok is igen nehezek.

Csoportos torna: Már amennyiben csoportos foglalkozásra jársz. Az ország számos stúdiójában nyílik alkalmad egyénre szabott, nem csoportos edzésen részt venni, ami persze sokkal jobban tud a te igényeidhez igazodni.

Talaj torna: Már amennyiben nem használtok semmi olyan segédeszközt, vagy gépeket, amik segíthetnek, akkor az adott óra talaj tornának is nevezhető. De nem a Pilates, mert rengeteg eszközt, gépet használ céltól függően.

Túl lassú: eleinte talán, de semmit nem lehet jól elsajátítani gyorsan. Ez csak egy tanulási, gyakorlási szakasz.

Túl unalmas: Mindenkinek más jön be. Amennyiben te nem találod meg a saját tested uralásában, fejlesztésében, jobbá tételében a kihívást, amennyiben nem élvezed, hogy javul a tartásod, mozgásod, fittséged és egy csomó minden más, akkor neked valószínűleg az lesz. Ugyanúgy, ahogy sok minden más is lehet.

Tartás javító torna: Ugyan javítja a tartásodat, de ennél sokkal több. Ez csak egyike a számos pozitív hatása közül. Ez egy teljes testet erősítő, átdolgozó, megmozgató edzés.


Ha ez a teljesség igénye nélkül született felsorolás eloszlatott néhány tévhitet benned, akkor akár ki is próbálhatod. Keresd kiválóan felszerelt stúdióinkat, kiválóan képzett oktatóinkat.

Gyere Pilatesre!

| | | |

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
6/25/18

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.

bővebben
LEGYÉL A PILATES OKTATÓJA - TANFOLYAMAINK 2024-BEN
6/25/18

Pilates tanfolyamainkon nemzetközi diplomát nyújtó képzést kínálunk. Mélyreható tudás, moduláris tananyag, hatékonyság a kulcsszavaink!

bővebben
PILATES ÉS MOZGÁSSZERVI PANASZOK CÉLZOTT TERÁPIÁJA SZOMBATHELYEN
6/25/18

Új Pilates stúdióval és Hát-Fájdalom Központtal bővült a jövőre 15. születésnapját ünneplő Fűzy Pilates Szombathely. A Géfin Gyula utcai stúdiótól pár lésére, exkluzív környezetben a Vívócsarnok alatt immár az egyéni Pilates órák mellett az ízületi- és mozgásszervi fájdalmak célzott terápiája is elérhető. A stúdióvezető Fűzy Gáborral beszélgettünk.

bővebben