TESTTARTÁS: A KLINIKAI MÓDSZER

Bevezetés

A testtartás-vizsgálat azért szükséges, hogy a vendég egyéni igényeinek megfelelő programot tudjuk felépíteni. A testtartáselemzés klinikai módszere a különböző testrészek helyzetének beállításait részletesen veszi végig. Az izomhossz-teszt a tanfolyam fontos része lesz. Felfedezzük a testtartásra ható tényezőket. Megtanuljuk, hogyan vizsgáljuk a tartást és annak okait, valamint hogy azokat hogyan javítsuk az egyéni célok elérése érdekében. Ez a tanfolyam megtanít magabiztosan használni a szakmai nyelvet, és képessé tesz klinikai szakemberekkel együttműködni a vendég fejlődése és biztonsága érdekében. Minden módszernek és minden szakembernek meglehet a saját útja a testtartás vizsgálatához, a tanfolyamon egy stabil, átfogó megközelítést oktatunk, amely mind a vendég, mind a klinikai szakember számára érthető.

Vizsgaként egy írásbeli tesztet töltesz ki a tanfolyamon szerzett tudásod használatáról. Ez általában a tanfolyam végén történik meg.


Oklevél

  • Elméleti oktatás – 8 óra
  • Önálló gyakorlás, munkafüzet kitöltése – 2 óra
  • Összesen - 10 óra

Mesterdiploma

A mesterdiploma speciális oktatási modulokat is tartalmaz, melyeket nem minden képzőközpont szervez meg, bár dolgoznak azon, hogy minden diplomafajta megszerzését biztosítsák.

Az oklevél 2 évig érvényes, azzal a feltétellel, hogy a második évben 14 órás továbbképző oktatásra jelentkezel. Ha teljes mesterdiploma képzésen részt vettél, akkor az érvényességi idő korlátlan. Ha bármelyik diplomaképzés keretében aktívan látogatod a tanfolyamokat, akkor automatikusan megújul az okleveled.


A tanfolyam tartalma

  • Személyes oktatás
  • A fitnesz szakemberek, Pilates oktatók és személyi edzők szerepének fontossága a testtartás-beállítás szempontjából, valamint a klinikai szakemberek bevonása abban az esetben, amikor a mozgásoktató kompetenciáján túlmutató eltérés vagy speciális probléma mutatkozik
  • A tartás szempontjából fontos anatómai és izomstruktúrák áttekintése későbbi tanulmányozás céljából
  • A minden módszer szerint általánosan elfogadott, valamint leggyakoribb tartástípusok áttekintése
  • Az IDEÁLIS testtartás
  • Az ideális testtartásra ható leggyakoribb életmódbeli hatások és sérülések áttekintése
  • Izomhossz és ízületi mobilitás tesztelése annak céljából, hogy jobban megértsük a testtartásra ható okokat és a testtartás következményeit
  • Gyakorlati módszerek az általános a vendég testtartásának általános elemzéséhez
  • A specializáció lehetőségei, továbbképzési irányok

Segédanyagok

  • A tankönyv és munkafüzet igény szerint letölthetők pdf-ként vagy kinyomtathatók, de az elméleti oktatáson valamelyik formában legyenek elérhetők. A tankönyv tartalmazza a részletes jegyzeteket és ábrákat, testtartás-elemzéshez mintákat. A tankönyv üres jegyzetoldalait a tanfolyamon vagy azután is kitöltheted, testtartás-elemzés ismereteid tesztelése céljából. A tankönyv tartalmazza a vizsgakérdéseket. Javasoljuk, hogy ismerkedj meg a tankönyvvel mielőbb.


Vizsga

  • 10 kérdésből álló munkafüzet kitöltése a tanfolyamon elsajátított tananyagból.
  • A tesztet a tanfolyam befejezése után 1 hónapon belül javasoljuk megírni. Egy éven belül le kell zárnod a vizsgafolyamatot, ennek eltelte után az MK Pilates fenntartja a jogot, hogy tanfolyam elemeinek ismétlésére kötelezzen, és ezekért díjat számítson fel.

FONTOS: A vizsga más MK Pilates tanfolyamokkal egyidőben is végezhető. Ez a vizsga a gerinc általános egészségének gyakorlati ismeretét ellenőrzi.


Előfeltétel

A tanfolyam feltétele az általános anatómiai tudás, valamint tapasztalat általános fitnesz területekről vagy speciális mozgásfajtákban, például Pilatesben, táncban, jógában. Javasoljuk a többi Funkcionális anatómia kurzust elvégezni ez előtt a tanfolyam előtt, például az Egészséges hát című képzés különösen jó eredményekkel segíti a Testtartás – a klinikai módszer tanfolyam anyagának elsajátítását.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

EDZÉS ÉS A TÜKÖR
10/25/20

Hogyan használjuk a tükröt edzéshez, Pilateshez? Kell-e vagy sem? Olvasd végig, nem lesz rövid, de legalább megérted magadat és azt, hogy hogyan edz!

bővebben
BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
10/25/20

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.

bővebben