AZ EGÉSZSÉGES HÁT

Bevezetés

Tanulmányozzuk az egészséges gerinc működését és anatómiáját, tekintsük át a hátfájdalmak leggyakoribb okait, ismerjünk meg stratégiákat, amivel a vendéget megtaníthatjuk csökkenteni a hátfájdalmát! Kutatások eredményeit használva megtanulunk alapgyakorlatokat és mozdulatokat, amelyek a vendégre adaptálva segítenek neki karban tartani a gerincét. Célunk, hogy megtanítsunk magabiztosan használni a szakmai nyelvet a gerinc egészségével kapcsolatban, és hogy képes legyél klinikai szakemberekkel együttműködni a vendég fejlődése és biztonsága érdekében.

Vizsgaként egy írásbeli tesztet töltesz ki a tanfolyamon szerzett tudásod használatáról. Ez általában a tanfolyam végén történik meg.


Oklevél

 • Elméleti oktatás – 8 óra
 • Önálló gyakorlás, munkafüzet kitöltése – 2 óra
 • Összesen - 10 óra

Mesterdiploma

A mesterdiploma speciális oktatási modulokat is tartalmaz, melyeket nem minden képzőközpont szervez meg, bár dolgoznak azon, hogy minden diplomafajta megszerzését biztosítsák.

Az oklevél 2 évig érvényes, azzal a feltétellel, hogy a második évben 14 órás továbbképző oktatásra jelentkezel. Ha teljes mesterdiploma képzésen részt vettél, akkor az érvényességi idő korlátlan. Ha bármelyik diplomaképzés keretében aktívan látogatod a tanfolyamokat, akkor automatikusan megújul az okleveled.


A tanfolyam tartalma

 • Személyes oktatás
 • A fitnesz szakemberek, Pilates oktatók és személyi edzők szerepének fontossága a gerinc szempontjából, valamint a klinikai szakemberek bevonása abban az esetben, amikor a mozgásoktató kompetenciáján túlmutató egyensúlybomlás vagy speciális probléma mutatkozik
 • A gerinc anatómiai és izomzati elemzése, amely a gerinc működésének megértéséhez szükséges
 • Az egészséges gerinc működése, a gerincre ható leggyakoribb életmódbeli hatások és testtartásbeli problémák áttekintése
 • Leggyakrabban előforduló sérülések és állapotok, melyek a gerinc működését befolyásolják
 • Tipikus gyakorlatmódosítások, speciális célú adaptációk, szintezések a legjellemzőbb állapotokra, de egyéni igényekre szabva
 • Eszközök, melyekkel megtaníthatjuk a vendéget a gerince karbantartására
 • Gyakorlati módszerek a gerinc általános beállításához
 • A specializáció lehetőségei, továbbképzési irányok

Segédanyagok

 • A tankönyv és munkafüzet igény szerint letölthetők pdf-ként vagy kinyomtathatók, de az elméleti oktatáson valamelyik formában legyenek elérhetők. A tankönyv tartalmazza a részletes jegyzeteket és ábrákat. A tankönyv üres jegyzetoldalait a tanfolyamon vagy azután is kitöltheted, az egészséges hát témában szerzett tudásodat alkalmazva. A tankönyv tartalmazza a vizsgakérdéseket. Javasoljuk, hogy ismerkedj meg a tankönyvvel mielőbb.


Vizsga

 • 10 kérdésből álló munkafüzet kitöltése a tanfolyamon elsajátított tananyagból.
 • A tesztet a tanfolyam befejezése után 1 hónapon belül javasoljuk megírni. Egy éven belül le kell zárnod a vizsgafolyamatot, ennek eltelte után az MK Pilates fenntartja a jogot, hogy tanfolyam elemeinek ismétlésére kötelezzen, és ezekért díjat számítson fel.

FONTOS: A vizsga más MK Pilates tanfolyamokkal egyidőben is végezhető. Ez a vizsga az gerinc egészségének általános gyakorlati ismereteit ellenőrzi.


Előfeltétel

Fontos az alapvető anatómia ismerete. Előny, de nem feltétel az MK Talajmunka1 vagy ezzel egyenértékű tudás. Tanítási gyakorlat általános fitnesz területekről vagy tapasztalat speciális mozgásfajtákban, például Pilatesben, táncban, jógában szintén előnyös. Szintén nem követelmény, de javasoljuk, hogy a Funkcionális anatómia tanfolyamsorozat más elemeit az Egészséges hát kurzus előtt végezd el, valamint hogy a Testtartás – a klinikai módszer az Egészséges hát kurzus után következzen.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
10/25/20

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.

bővebben
LEGYÉL A PILATES OKTATÓJA - TANFOLYAMAINK 2024-BEN
10/25/20

Pilates tanfolyamainkon nemzetközi diplomát nyújtó képzést kínálunk. Mélyreható tudás, moduláris tananyag, hatékonyság a kulcsszavaink!

bővebben
PILATES ÉS MOZGÁSSZERVI PANASZOK CÉLZOTT TERÁPIÁJA SZOMBATHELYEN
10/25/20

Új Pilates stúdióval és Hát-Fájdalom Központtal bővült a jövőre 15. születésnapját ünneplő Fűzy Pilates Szombathely. A Géfin Gyula utcai stúdiótól pár lésére, exkluzív környezetben a Vívócsarnok alatt immár az egyéni Pilates órák mellett az ízületi- és mozgásszervi fájdalmak célzott terápiája is elérhető. A stúdióvezető Fűzy Gáborral beszélgettünk.

bővebben