AZ OKOSTELEFON TESTTARTÁS

okostelefon
2020. 08. 11.
BLOG

Pár éve volt, hogy Angliában a gyógytornászok egy új testtartást neveztek el.

Legutóbb 20 éve volt ilyen, amikor a csapott hát elnevezést kapta a drasztikusan megnőtt ülő munkát végzőknél jelentkező jellegzetes egészségügyi probléma.

Most végignézve a hétköznapjainkban, igen, sajnos egy újabb komoly deformáció az okostelefon testtartás, amely egy széles körben jelentkező, gyermekeket is érintő probléma.

A tablet, okostelefon vagy mobil testtartásról

Egy tanulmány szerint az átlag ember naponta 2-4 órát hajol az okos készülék fölé. 15 fokos fej előrehajlás 60 kilogrammnyi nyomást tesz a csigolyákra, a tipikusabb azonban a 45 fokos fejhajlítás, ami közel 100 kg plusz nyomást jelent. Napi 3 órával számolva ez pedig évi 1000 órát jelent. Nem csoda, ha nemcsak fixálódik ez a helyzet, hanem tönkrevágja a nyaki csigolyákat.

De a nyaki probléma itt csak a kezdet lesz, mert a test ezt továbbítja lefelé, ezernyi más problémát kreálva.

Tehát ha már okos készülékünk fölé hajolunk, vagy netán gyermekünknek is adunk ilyet, akkor nagyon figyeljünk és tanítsuk meg, hogy azt emelt fejjel használjuk. És időnként végezzünk pár gyakorlatot ezeknek az ellensúlyozásra.

 


Itt egy egyszerű gyakorlatsor, ami segít egy kicsit.




LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
2020. 08. 11.

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.  

bővebben
LEGYÉL A PILATES OKTATÓJA - TANFOLYAMAINK 2024-BEN
2020. 08. 11.

Pilates tanfolyamainkon nemzetközi diplomát nyújtó képzést kínálunk. Mélyreható tudás, moduláris tananyag, hatékonyság a kulcsszavaink!

bővebben
PILATES ÉS MOZGÁSSZERVI PANASZOK CÉLZOTT TERÁPIÁJA SZOMBATHELYEN
2020. 08. 11.

Új Pilates stúdióval és Hát-Fájdalom Központtal bővült a jövőre 15. születésnapját ünneplő Fűzy Pilates Szombathely. A Géfin Gyula utcai stúdiótól pár lésére, exkluzív környezetben a Vívócsarnok alatt immár az egyéni Pilates órák mellett az ízületi- és mozgásszervi fájdalmak célzott terápiája is elérhető. A stúdióvezető Fűzy Gáborral beszélgettünk.

bővebben