ISKOLA-ÜLÉS-TESTTARTÁS

sitting 2
2021. 09. 02.
BLOG

Itt van az ősz. Iskola/óvoda kezdés. Az egyik kihívásokkal telibb időszak gyermekeink gerince és tartása szempontjából.

Az ausztrál csontkovács szövetség 126 tagjával és 600 egyéb résztvevővel végzett felmérésen arra a - nem meglepő - megállapításra jutott, hogy a kézi elektrotechnikai eszközök (laptop, e-pad, telefon, e-játékok...) rossz tartáshoz vezetnek.
Az egyik vezető orvosuk Dr. Brett Hill nyilatkozta, hogy olyan tartás és gerinc problémákat találnak ma fiatal gyermekeknél, amiket régen csak évekkel később.


Ehhez társul még az iskolában a székek, illetve azokon való rossz ülés.
Most az év kezdéskor kéne erre különös figyelmet fordítanunk, hogy később ne keljen ezt külön orvosolni. (Különben pár év és nem lesz elég hely egy Pilates vagy gyógytornász stúdióban sem 🙁

A helyes ülés - ha nem megoldható a labda, vagy dyn-air típusú ülőpárna, akkor talp a talajon, váll az ülőgumó felett, fül a vállak felett. Ez energiát kíván a testünktől. Kényelmesebb, könnyebb, ha a háttámlába rogyunk, de így a törzs izmaink aktívan dolgoznak.

Még egy fontos dolog. Magyarázhatod ezt gyermekednek napestig, ha te az ipadod fölött görnyedsz, vagy a kanapéban tespedsz.
Mutass példát nekik és gyakorold te is velük. Neked sem fog megártani egy kis törzs edzés. Lehet ezt játékosan az egész családdal is végezni

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

PILATES ÉS MOZGÁSSZERVI PANASZOK CÉLZOTT TERÁPIÁJA SZOMBATHELYEN
2021. 09. 02.

Új Pilates stúdióval és Hát-Fájdalom Központtal bővült a jövőre 15. születésnapját ünneplő Fűzy Pilates Szombathely. A Géfin Gyula utcai stúdiótól pár lésére, exkluzív környezetben a Vívócsarnok alatt immár az egyéni Pilates órák mellett az ízületi- és mozgásszervi fájdalmak célzott terápiája is elérhető. A stúdióvezető Fűzy Gáborral beszélgettünk.

bővebben
FENYŐ IVÁN ÉS FŰZY GÁBOR BESZÉLGETÉSE SZOMBATHELYEN
2021. 09. 02.

A Weöres Sándor Színház Krúdy klubjában beszélget 2023. augusztus 28-án Fenyő Iván színész, közszereplő, és Fűzy Gábor, nemzetközi Pilates mestertanár.

bővebben
PILATES OKTATÓ KÉPZÉSEINK – 2023. TAVASZ
2021. 09. 02.

A nemzetközi követelményeknek megfelelő képzőközpontunk Talaj 1, 2, 3 és Reformer 1 tanfolyamot indít 2023. tavaszán.

bővebben
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben