A TÉRD ÉS LÁBAK

Bevezetés

Ez a tanfolyam két egymáshoz kapcsolódó fél napos részből áll, de a két terület közelsége miatt természetesen szoros egységben tárgyaljuk őket. Célunk, hogy megtanítsunk magabiztosan használni a szakmai nyelvet, és hogy képes legyél klinikai szakemberekkel együttműködni a vendég fejlődése és biztonsága érdekében. Áttekintjük a térd és a láb ízületeinek felépítését és funkcióját, valamint a lágy szövetek anatómiáját a leggyakrabban előforduló problémákkal együtt.

Vizsgaként egy írásbeli tesztet töltesz ki a tanfolyamon szerzett tudásod használatáról. Ez általában a tanfolyam végén történik meg.


Oklevél

  • Elméleti oktatás – 8 óra
  • Önálló gyakorlás, munkafüzet kitöltése – 2 óra
  • Összesen - 10 óra

Mesterdiploma

A mesterdiploma speciális oktatási modulokat is tartalmaz, melyeket nem minden képzőközpont szervez meg, bár dolgoznak azon, hogy minden diplomafajta megszerzését biztosítsák.

Az oklevél 2 évig érvényes, azzal a feltétellel, hogy a második évben 14 órás továbbképző oktatásra jelentkezel. Ha teljes mesterdiploma képzésen részt vettél, akkor az érvényességi idő korlátlan. Ha bármelyik diplomaképzés keretében aktívan látogatod a tanfolyamokat, akkor automatikusan megújul az okleveled.


A tanfolyam tartalma

  • Személyes oktatás
  • Anatómiai és izomzati áttekintés, mely a két terület működésének áttekintéséhez, valamint az egész test egészségére való hatásuk megértéséhez szükséges
  • Tipikus egyensúlybomlások, azok okai és lehetséges megoldások
  • A leggyakoribb életmódbeli hatások és sérülések áttekintése, melyek e területekre hatnak
  • Ízületi mozgékonyság és stabilitás tesztelése a két terület kihívásainak és fontosságának jobb megértése céljából
  • A fitnesz szakemberek, Pilates oktatók és személyi edzők szerepének fontossága a térd és láb szempontjából, valamint a klinikai szakemberek bevonása abban az esetben, amikor a mozgásoktató kompetenciáján túlmutató egyensúlybomlás vagy speciális probléma mutatkozik

Segédanyagok

  • A tankönyv és munkafüzet igény szerint letölthetők pdf-ként vagy kinyomtathatók, de az elméleti oktatáson valamelyik formában legyenek elérhetők. A tankönyv tartalmazza a részletes jegyzeteket és ábrákat. A tankönyv üres jegyzetoldalait a tanfolyamon vagy azután is kitöltheted, a térd és lábak témában szerzett tudásodat alkalmazva. A tankönyv tartalmazza a vizsgakérdéseket. Javasoljuk, hogy ismerkedj meg a tankönyvvel mielőbb.


Vizsga

  • 10 kérdésből álló munkafüzet kitöltése a tanfolyamon elsajátított tananyagból.
  • A tesztet a tanfolyam befejezése után 1 hónapon belül javasoljuk megírni. Egy éven belül le kell zárnod a vizsgafolyamatot, ennek eltelte után az MK Pilates fenntartja a jogot, hogy tanfolyam elemeinek ismétlésére kötelezzen, és ezekért díjat számítson fel.

FONTOS: A vizsga más MK Pilates tanfolyamokkal egyidőben is végezhető. Ez a vizsga a gyakorlati ismereteket ellenőrzi.


Előfeltétel

A tanfolyam feltétele az általános anatómiai tudás, valamint tapasztalat általános fitnesz területekről vagy speciális mozgásfajtákban, például Pilatesben, táncban, jógában.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
2020. 10. 25.

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.  

bővebben
LEGYÉL A PILATES OKTATÓJA - TANFOLYAMAINK 2024-BEN
2020. 10. 25.

Pilates tanfolyamainkon nemzetközi diplomát nyújtó képzést kínálunk. Mélyreható tudás, moduláris tananyag, hatékonyság a kulcsszavaink!

bővebben
PILATES ÉS MOZGÁSSZERVI PANASZOK CÉLZOTT TERÁPIÁJA SZOMBATHELYEN
2020. 10. 25.

Új Pilates stúdióval és Hát-Fájdalom Központtal bővült a jövőre 15. születésnapját ünneplő Fűzy Pilates Szombathely. A Géfin Gyula utcai stúdiótól pár lésére, exkluzív környezetben a Vívócsarnok alatt immár az egyéni Pilates órák mellett az ízületi- és mozgásszervi fájdalmak célzott terápiája is elérhető. A stúdióvezető Fűzy Gáborral beszélgettünk.

bővebben