A SZAKRO - ILIAKÁLIS IZÜLET ÉS A CSÍPŐ

Bevezetés

Ez a tanfolyam két egymáshoz kapcsolódó fél napos részből áll, de a két terület közelsége miatt természetesen szoros egységben tárgyaljuk őket. Célunk, hogy megtanítsunk magabiztosan használni a szakmai nyelvet, és hogy képes legyél klinikai szakemberekkel együttműködni a vendég fejlődése és biztonsága érdekében. Áttekintjük a szakro-iliakális ízület és a csípőízület felépítését és funkcióját, valamint izomzati anatómiáját, a leggyakrabban előforduló problémákkal együtt.

Vizsgaként egy írásbeli tesztet töltesz ki a tanfolyamon szerzett tudásod használatáról. Ez általában a tanfolyam végén történik meg.


Oklevél

 • Elméleti oktatás – 8 óra
 • Önálló gyakorlás, munkafüzet kitöltése – 2 óra
 • Összesen - 10 óra

Mesterdiploma

A mesterdiploma speciális oktatási modulokat is tartalmaz, melyeket nem minden képzőközpont szervez meg, bár dolgoznak azon, hogy minden diplomafajta megszerzését biztosítsák.

Az oklevél 2 évig érvényes, azzal a feltétellel, hogy a második évben 14 órás továbbképző oktatásra jelentkezel. Ha teljes mesterdiploma képzésen részt vettél, akkor az érvényességi idő korlátlan. Ha bármelyik diplomaképzés keretében aktívan látogatod a tanfolyamokat, akkor automatikusan megújul az okleveled.


A tanfolyam tartalma

 • Személyes oktatás
 • Anatómiai és izomzati áttekintés, mely a két terület működésének áttekintéséhez, valamint az egész test egészségére való hatásuk megértéséhez szükséges
 • Tipikus egyensúlybomlások, azok okai és lehetséges megoldások
 • A leggyakoribb életmódbeli hatások és sérülések áttekintése, melyek e területekre hatnak
 • Ízületi mozgékonyság és stabilitás tesztelése a két terület kihívásainak és előnyeinek jobb megértése céljából
 • A fitnesz szakemberek, Pilates oktatók és személyi edzők szerepének fontossága a szakro-iliakális ízület és csípőízület szempontjából, valamint a klinikai szakemberek bevonása abban az esetben, amikor a mozgásoktató kompetenciáján túlmutató egyensúlybomlás vagy speciális probléma mutatkozik

Segédanyagok

 • A tankönyv és munkafüzet igény szerint letölthetők pdf-ként vagy kinyomtathatók, de az elméleti oktatáson valamelyik formában legyenek elérhetők. A tankönyv tartalmazza a részletes jegyzeteket és ábrákat. A tankönyv üres jegyzetoldalait a tanfolyamon vagy azután is kitöltheted, a szakro-iliakális ízület és csípőízület témában szerzett tudásodat alkalmazva. A tankönyv tartalmazza a vizsgakérdéseket. Javasoljuk, hogy ismerkedj meg a tankönyvvel mielőbb.


Vizsga

 • 10 kérdésből álló munkafüzet kitöltése a tanfolyamon elsajátított tananyagból.
 • A tesztet a tanfolyam befejezése után 1 hónapon belül javasoljuk megírni. Egy éven belül le kell zárnod a vizsgafolyamatot, ennek eltelte után az MK Pilates fenntartja a jogot, hogy tanfolyam elemeinek ismétlésére kötelezzen, és ezekért díjat számítson fel.

FONTOS: A vizsga más MK Pilates tanfolyamokkal egyidőben is végezhető. Ez a vizsga a gyakorlati ismereteket ellenőrzi.


Előfeltétel

A tanfolyam feltétele az általános anatómiai tudás, valamint tapasztalat általános fitnesz területekről vagy speciális mozgásfajtákban, például Pilatesben, táncban, jógában.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

PILATES OKTATÓ KÉPZÉSEINK – 2023. TAVASZ
2020. 10. 25.

A nemzetközi követelményeknek megfelelő képzőközpontunk Talaj 1, 2, 3 és Reformer 1 tanfolyamot indít 2023. tavaszán.

bővebben
TAVASZI KÉPZÉSEK
2020. 10. 25.

A Pilates oktató programunk a Michael King Pilates iskola egy tudományosan fejlesztett oktatási rendszer.

bővebben
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben