HÁT-FÁJ-DALOM

hatfajdalom_randomkepzes
HÁT
Fáj-Dalom
2022. 05. 13.
KÉPZÉSEK
HÁT
Fáj-Dalom

A workshop nagyon gyakorlatcentrikus, ahol elsajátítod, hogyan mérd fel és alkalmazd a megfelelő technikát, protokollt és gyakorlatokat a hátfájdalmak gyors elmulasztásához.

Üdvözlünk a Hát-Fáj-Dalom® gyors elmulasztásának világában

A workshop nagyon gyakorlatcentrikus, ahol elsajátítod, hogyan mérd fel és alkalmazd a megfelelő technikát, protokollt és gyakorlatokat a hátfájdalmak gyors elmulasztásához.

Az elméleti részben megértesz mindent, amit a hátfájdalmakról tudni kell

  • Sérülések kialakulása és ciklusa,
  • rossz mozgás programok,
  • kereszt inhibíciós problémák,
  • fascia-, izom és artrokinetikus láncok és ezek kapcsolatai,
  • emberi agy működése fájdalomkor és idegrendszeri adaptációk és manipulációk,>
  • általános hitek és tévhitek a hátfájdalmakkal kapcsolatban
  • a négy leggyakoribb hátfájdalom,
  • jeleik, okaik megjelenési területük, hogyan található meg az igazi okuk és gyors (gyakran 5 perces) visszaintegrálásuk az egységbe,
  • összefüggések a táplálkozás edzés és rehabilitáció között,
  • mozgás protokollok és hosszú távú edzés programok.

A kurzus végén képes leszel hatékonyan, gyorsan megbírkozni a hátfájdalmakkal.

Ismerni fogod és megérted az igazi, rejtett okokat és a hatékony megoldást, gyakran már a fájdalom leírásakor. Gyorsan képes leszel megtalálni a problémák gyökerét és megszüntetni azokat.


A kurzus létrehozója és oktatója: Fűzy Gábor

Gábor háttere

Testnevelő tanár, több mint 10 év aktív versenysport múlt; tanulmányok rehabilitációban, sport teljesítmény fejlesztésben; több mint 20 évnyi fitnesz múlt és közel 20 évnyi Pilates oktatás. Az MK Pilates iskola hazai és nemzetközi képző tanára; a Fűzy Pilates stúdió hálózat alapítója és stúdió vezető; a BRIS (Body Re-Integration System) és a Hát-Fáj-Dalom programok létrehozója; számos sportszövetségnél, gyógytornász főiskolán és a világban sok helyen Pilates konvención tartott előadásokat. Szombathelyen él, ahol sikeres Pialtes stúdiót üzemeltet illetve országosan vezet képzéseket, Pilates és rehabilitációs képzéseket. Több, mint 10 sportágban voltak sikeres versenyzői erőnléti edzőként, hazai és nemzetközi érmeket begyűjtve.

A Pilates technikával egy gerincsérülés után találkozott, ahol azt javasolták, hagyjon fel a sporttal. Amit nem tett meg, köszönhetően a sikeres technikának. Miután végzett a Testnevelési Egyetemen a világ legjobbjaitól volt szerencséje tanulni Pilatest, rehabilitációt, erőnléti fejlesztést és táplálkozást. Visszatért Magyarországra, hogy vezető oktató és stúdió programot hozzon létre az egészségesebb élet elérésért. Munkájának nyomán több Európai és hazai érmet gyűjtöttek be több, mint 10 sportágban sportolói, továbbá rengeteget rehabilitált, térd, váll, gerinc és egyéb sérülésekből. Argentínától Koreáig számos ország gyakori vendégoktatója és előadója.

A Pilates oktató programunk egy tudományosan fejlesztett oktatási rendszer. A többlépcsős Pilates tanfolyam a szakma legnagyobb tudásanyagát biztosítja a tanulóink számára, ami több mint 500 oktatott
óra alatt sajátítanak el. Ezzel a Michael King Pilates találkozik azzal a világon először Angliában elfogadott nemzeti egységes követelménnyel - amit azóta már Európában is alkalmaznak - hogy a Pilates Talajmunka elvégzéséhez és oktatásához a minimális oktatási óraszám 250 óra.

A nemzetközi diplomát nyújtó tanfolyam végére ez a megszerzett mélyreható tudás teszi lehetővé, hogy tanáraink képesek legyenek bárkit, bármilyen körülmények között, hatékonyan bevezetni a Pilates technika nyújtotta előnyökbe.

Az oktatás sajátossága, hogy a Pilates gyakorlatok megfelelő értelmezése - biomechanikai, anatómiai és gyakorlati megismerése - mellett elsajátítanak kliens specifikus módosításokat és alkalmazásokat is,
eszközökkel és anélkül. E mellett nagy hangsúlyt kap a hatékony kommunikáció, amit neves pszichológusok dolgoztak ki.

MESTERTANÁROK

Mi fogjuk átadni a tudást...

Fűzy Gábor

Alapító, Nemzetközi Pilates Mestertanár, Stúdióvezető-Szombathely

Roszkos-Szlizs Tamara

Pilates mestertanár, Oktató és regionális franchise központ vezető, Győr