MI FÁJ VALÓJÁBAN?

123361422_140269174507050_6676527700525386937_n
2020. 11. 04.
BLOG
Sokat beszélünk a fizikális testünkről, annak problémáiról, fájdalmairól. Azonban való igaz az ember nem pusztán testből áll. Ahogy azt a 21 gramm című film is jól mutatta. (21 gramm a lelkünk súlya) Nem minden probléma, fájdalom testi eredetű. Mi is fáj tehát valójában? A testünk vagy a lelkünk?
 

Az ember testi, lelki, szellemi hármas egységből álló különleges lény. Ez a három együtt egységet képez, azaz egyet alkot és, ha bármelyik részében hiány van, az kihat a másik kettőre. Ilyen a fájdalom is. Manapság egyre többen és mélyebben ismerik fel és értik ezt meg. Minden fájdalomnak van tehát lelki háttere is.

Az, hogy ezt képes vagy e befogadni, elfogadni és dolgozni rajta, az már a tudatosságod szintjén múlik. A Pilates és az általunk alkalmazott terápiás módszerek csodákra képesek, de nem tudnak mindent megoldani. Nagyon hatékonyak, nagy mértékben és rengeteg fájdalmat képesek vagyunk fizikai szinten, illetve onnan megközelítve megoldani. A legtöbb embernek ezen a szinten megoldható a problémája. Ez általában 90-95%-ban hoz eredményt. A fennmaradó 5-10% az, ahol mindenképpen be kell vonni a lelki munkát az tökéletes eredmény eléréséért. Ez nem azt jelenti, hogy a többi 90%-nál nem érdemes, hiszen a lelkünk jelez, hogy valami nincs rendben.
 

Fájdalmat generál, hogy figyelj, gondolkodj és tégy valamit!

 
Ezek azok a tipikus esetek, amikor egyszerűen semmire nem reagál a test. Ilyenkor mindenképpen érdemes más szakembereket, technikákat, módszereket, utakat bevonni, de legalábbis jó mélyen elgondolkodni az addigi életünkről. Milyen változások, fordulatok események történtek a fájdalom megjelenése előtt. Akár egyéb szakemberek bevonásával is pl.: Kineziológus, SVT, család állítás, lelki betegségek felgöngyölítése...rengeteg módszer létezik, ami segíthet az útkeresésben. 
 
A Pilates erőteljesebben koncentrál a fizikai aspektusra, de hatással van a többire is. Ezért sorolják az úgynevezett test-lélek edzésprogramok közé. Mert nem elsősorban az egót fényezi, mint a testépítés. Az elmúlt 10 évben rengeteg gyógyulást követhettünk nyomon a stúdióinkban, így rengeteg tapasztalatot és tudást tudtunk összegyűjteni ezen a téren, ami tovább gyorsítja és segíti a gyógyulási folyamatokat.
 
A testi gyakorlás több formája is jó hatással van tehát a lelki javulásra, de nem feltétlenül oldja meg azt. Érdemes ezért a kettőt külön is dolgoztatni, majd egy egésszé gyúrni.
 

Gyere Pilatesre!

https://www.youtube.com/watch?v=FLkvwDdruso&feature=youtu.be

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

PILATES ÉS MOZGÁSSZERVI PANASZOK CÉLZOTT TERÁPIÁJA SZOMBATHELYEN
2020. 11. 04.

Új Pilates stúdióval és Hát-Fájdalom Központtal bővült a jövőre 15. születésnapját ünneplő Fűzy Pilates Szombathely. A Géfin Gyula utcai stúdiótól pár lésére, exkluzív környezetben a Vívócsarnok alatt immár az egyéni Pilates órák mellett az ízületi- és mozgásszervi fájdalmak célzott terápiája is elérhető. A stúdióvezető Fűzy Gáborral beszélgettünk.

bővebben
FENYŐ IVÁN ÉS FŰZY GÁBOR BESZÉLGETÉSE SZOMBATHELYEN
2020. 11. 04.

A Weöres Sándor Színház Krúdy klubjában beszélget 2023. augusztus 28-án Fenyő Iván színész, közszereplő, és Fűzy Gábor, nemzetközi Pilates mestertanár.

bővebben
PILATES OKTATÓ KÉPZÉSEINK – 2023. TAVASZ
2020. 11. 04.

A nemzetközi követelményeknek megfelelő képzőközpontunk Talaj 1, 2, 3 és Reformer 1 tanfolyamot indít 2023. tavaszán.

bővebben
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben