★INDUL A STRANDSZEZON...★

11412120_476841219149613_3952906287795171980_n
2021. 06. 11.
BLOG

Manapság divat, mindent minél hamarabb elérni. A türelmetlenségünk sajnos nem korrelál a fiziológiánkkal. Még is van olyan módszer, ami rendkívül hatékony és gyors.amit számos tanulmány és tapasztalatom is igazol. A módszer nem csak hogy leszed rólad egy jó adag fölösleges zsírt, de szebb lesz tőle a bőröd, hajad, körmöd, energiaszinted javul, a közérzeted pedig jobb lesz...

A gyors hatékony eredmény áldozatokkal jár. Íme:

1.) Két hét szuper alacsony szénhidrát bevitel.
Ez azt jelenti, hogy csak 50 gramm alacsony glikémiás, zöld zöldséget ehetsz. Ez kiüríti az izmok szénhidrát raktárát, ami részben víz. Ezzel a tested vizet is veszít (ez nyilván a nem hasznos, pangó vizet jelenti), meg zsírt is, így a mérlegen is jól fog mutatni.
Nagyon fontos, hogy a két hét alatt semmi más szénhidrátot nem vihetsz be, mert az visszavet az elejére. (Tilos cukor, pékáru, alkohol, gyümölcs, krumpli, kukorica.)
A második hét végén választhatsz, hogy egy étkezésre elengeded magad, de ennek az a veszélye, hogy így nehezebb a következő fázisba lépni. Növeled és színesíted a zöldség adagot, szép fokozatosan további két héten át, odafigyelve, hogy történik- e változás az energiaszintedben.

2.) Egyél húst, zsírt és zöldséget minden étkezésnél lehetőleg mielőtt még nagyon éhes lennél (3-4 óránként). Ennek a hatása, hogy az inzulin és a kortizol szinted (ami a szénhidrát sóvárgást okozza) is kiegyensúlyozza.

4.) Rendszeres edzés, beiktatva anaerob vagy intervall edzést. Ezzel a módszerrel edzés nélkül is fogysz, de az edzés fokozza a hatást. Az anaerob edzés segíti a fehérje szintézist, ami megőrzi/javítja az izomtömeget, ami a kalória égető rendszered. (Minél több izmod van, annál többet égetsz.) Anaerob edzés segíti a tested zsír égetésének (mint energiaforrás) adaptációját. Ezzel segíti, hogy a hatás ne csak rövid távú legyen. Legjobb ha valamilyen erősítő (izom építő) edzést választasz, ami után beiktatsz vagy más napokon sprint intervallt.

https://www.youtube.com/watch?v=VpqS9wz26gU

5.) Rakd rendbe az alvásod. A nem elégséges (mennyiségi és minőségi) alvás a zsírvesztés ellensége, mivel csökkenti az inzulin érzékenységet és növeli a cukor és só sóvárgást.


6.) Rakd rendbe az emésztésed, ha nem megfelelő.
Mivel a rossz bélflóra a rossz szénhidrátokon él, amik aztán növelik ezek bevitelének kényszerét (mókuskerék), így segíthet egy kis bélflóra tisztítás, javítás mielőtt ezt elkezded.

7.) Kerüld az elpocsékolt energiát! Semmi nincs annál rosszabb, mint valamibe rengeteg energiát fektetni, hogy azután az egészet feladva, kárba menjen minden. Azaz, ha utána nem tervezel hosszú távra beállni egy jobb életmódra, hanem visszaállsz a hagyományos gyorskaja / csoki / csipsz...diétádra, akkor inkább bele se kezdj. Nem mintha nem lenne eredménye, de neked is, meg a környezetednek is csak rosszabb érzet lesz utána szembesülni azzal, hogy mit értél el és mit engedtél veszni
Légy szigorú magadhoz és engedj meg magadnak heti egy napot, amikor lazítasz. A többit viszont tartsd be.

Így kis áldozattal szebbé, egészségesebbé, vékonyabbá tudod magad varázsolni!

Gyere Pilatesre!

Fűzy Gábor

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK...

BUDAPESTRE ÉS VONZÁSKÖRZETÉBE KERESÜNK PILATES OKTATÓKAT!
2021. 06. 11.

Pilates oktató, sportvégzettséggel rendelkező edző, testnevelő jelentkezését várjuk, vagy aki nem szakmabeli, de karriert váltana és szeretne Pilates oktatóvá válni.  

bővebben
LEGYÉL A PILATES OKTATÓJA - TANFOLYAMAINK 2024-BEN
2021. 06. 11.

Pilates tanfolyamainkon nemzetközi diplomát nyújtó képzést kínálunk. Mélyreható tudás, moduláris tananyag, hatékonyság a kulcsszavaink!

bővebben
PILATES ÉS MOZGÁSSZERVI PANASZOK CÉLZOTT TERÁPIÁJA SZOMBATHELYEN
2021. 06. 11.

Új Pilates stúdióval és Hát-Fájdalom Központtal bővült a jövőre 15. születésnapját ünneplő Fűzy Pilates Szombathely. A Géfin Gyula utcai stúdiótól pár lésére, exkluzív környezetben a Vívócsarnok alatt immár az egyéni Pilates órák mellett az ízületi- és mozgásszervi fájdalmak célzott terápiája is elérhető. A stúdióvezető Fűzy Gáborral beszélgettünk.

bővebben