Tévhitek és a Pilates

A mozgás szabadsága!

2021.08.17.

Sokféle tévhit és prekoncepció kering a Pilatesről azok körében, akik még soha nem próbálták, vagy nem ismerik testközelből ezt a mozgásformát. Itt van néhány általános feltételezés, amit szeretnénk eloszlatni.

Női torna: 
A megalkotója férfi volt, Josph Pilates. Én jómagam is az vagyok. A stúdiónk vendégeinek felét szintén férfiak képezik. A világon megszámlálhatatlan férfi sportoló jár rendszeresen Pilatesre.

Könnyű: 
Amennyiben ezt érzed akkor két eset állhat fenn. Nem jól csinálod, vagy nem jó szinten csinálod. Gyakoribb azonban az első. Ugyanis, ha megfelelő kivitelezéssel hajtod végre a gyakorlatokat, akkor mindent lehet mondani rá, csak azt nem, hogy könnyű. Sőt. Minél jobb a test tudatod, minél gyakorlottabb vagy, annál jobban megérzed, hogy az egyszerűnek tűnő gyakorlatok is igen nehezek.

Csoportos torna: 
Már amennyiben csoportos foglalkozásra jársz. Az ország számos stúdiójában nyílik alkalmad egyénre szabott, nem csoportos edzésen részt venni, ami persze sokkal jobban tud a te igényeidhez igazodni.

Talaj torna: 
Már amennyiben nem használtok semmi olyan segédeszközt, vagy gépeket, amik segíthetnek, akkor az adott óra talaj tornának is nevezhető. De nem a Pilates, mert rengeteg eszközt, gépet használ céltól függően.

Túl lassú: 
Eleinte talán, de semmit nem lehet jól elsajátítani gyorsan. Ez csak a tanulási, gyakorlási szakaszra igaz.

Túl unalmas: 
Mindenkinek más jön be. Amennyiben te nem találod meg a saját tested uralásában, fejlesztésében, jobbá tételében a kihívást, amennyiben nem élvezed, hogy javul a tartásod, mozgásod, fittséged és egy csomó minden más, akkor neked valószínűleg az lesz. Ugyanúgy, ahogy sok minden más is lehet.

Tartás javító torna: 
Ugyan javítja a tartásodat, de ennél sokkal több. Ez csak egyike a számos pozitív hatása közül. Ez egy teljes testet erősítő, átdolgozó, megmozgató edzés.

Ha ez a teljesség igénye nélkül született felsorolás eloszlatott néhány tévhitet benned, akkor akár ki is próbálhatod.
Keresd kiválóan felszerelt stúdióinkat, kiválóan képzett oktatóinkat.

Gyere Pilatesre!

Fűzy Gábor

Legfrissebb bejegyzések…

tavaszi képzéseink

tavaszi képzéseink

A Pilates oktató programunk a Michael King Pilates iskola egy tudományosan fejlesztett oktatási rendszer. A...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This