Mit is csinálunk egy bababarát kiscsoportos pilates órán?

A mozgás szabadsága!

2018.06.25.

Azokra az anyukákra gondoltunk elsősorban, akiknek nincs segítsége a mindennapokban, és mégis szeretne egy kis időt fordítani a mozgására, egészség visszaszerzésére, vagy megtartására.

Minden hozzánk érkező anyával megbeszéljük, hogy volt-e műtéte (császármetszés, vakbélműtét, bármilyen izmot átvágó műtét), leellenőrizzük a hasfal állapotát és ennek megfelelő gyakorlatokat végzünk majd az órán. Gyakran többféle problémával küzdő anyák vannak jelen az edzésen, így nem mindenki végezhet ugyanolyan feladatot, vagy ugyanabban a formában. Ezt az egyénre szabást csoportos órán is igyekszünk megtartani, ezért is fontos, hogy nálunk kiscsoportokban történik a foglalkozás. Ebben az esetben 10 vendégnél többet nem fogadunk.

A másik fontos része az edzésnek, hogy nem dolgozunk a babákkal. Nem használjuk súlyzóként. Ennek nagyon meghatározó okai vannak. Különböző életkorú, súlyú, mozgású babák vannak, és azok anyukája is különböző fizikai állapotban vannak, különböző élethelyzetekkel, megoldandó problémákkal.

Igyekszünk a babák, kisgyerekek kedvében is járni, játékokkal teli dobozzal, különböző sporteszközökkel.

Szép látvány nézni, ahogy anyukák között játszanak, felfedezik a világot, szociálisan fejlődnek, miközben édesanyjuk tud magára figyelni, és foglalkozni az egészségével.

Gyere bababarát Pilatesre!

Legfrissebb bejegyzések…

Árnyékemberek?

Árnyékemberek?

Az úgynevezett nyugati világ egy olyan civilizált életet hozott létre, ami nagyon távol esik attól a fogalomtól, amit...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This