Mit is csinálunk egy bababarát kiscsoportos pilates órán?

A mozgás szabadsága!

2018.06.25.

Azokra az anyukákra gondoltunk elsősorban, akiknek nincs segítsége a mindennapokban, és mégis szeretne egy kis időt fordítani a mozgására, egészség visszaszerzésére, vagy megtartására.

Minden hozzánk érkező anyával megbeszéljük, hogy volt-e műtéte (császármetszés, vakbélműtét, bármilyen izmot átvágó műtét), leellenőrizzük a hasfal állapotát és ennek megfelelő gyakorlatokat végzünk majd az órán. Gyakran többféle problémával küzdő anyák vannak jelen az edzésen, így nem mindenki végezhet ugyanolyan feladatot, vagy ugyanabban a formában. Ezt az egyénre szabást csoportos órán is igyekszünk megtartani, ezért is fontos, hogy nálunk kiscsoportokban történik a foglalkozás. Ebben az esetben 10 vendégnél többet nem fogadunk.

A másik fontos része az edzésnek, hogy nem dolgozunk a babákkal. Nem használjuk súlyzóként. Ennek nagyon meghatározó okai vannak. Különböző életkorú, súlyú, mozgású babák vannak, és azok anyukája is különböző fizikai állapotban vannak, különböző élethelyzetekkel, megoldandó problémákkal.

Igyekszünk a babák, kisgyerekek kedvében is járni, játékokkal teli dobozzal, különböző sporteszközökkel.

Szép látvány nézni, ahogy anyukák között játszanak, felfedezik a világot, szociálisan fejlődnek, miközben édesanyjuk tud magára figyelni, és foglalkozni az egészségével.

Gyere bababarát Pilatesre!

Legfrissebb bejegyzések…

tavaszi képzéseink

tavaszi képzéseink

A Pilates oktató programunk a Michael King Pilates iskola egy tudományosan fejlesztett oktatási rendszer. A...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This