Mi fáj valójában?

A mozgás szabadsága!

2020.11.04.

Sokat beszélünk a fizikális testünkről, annak problémáiról, fájdalmairól. Azonban való igaz az ember nem pusztán testből áll. Ahogy azt a 21 gramm című film is jól mutatta. (21 gramm a lelkünk súlya) Nem minden probléma, fájdalom testi eredetű. Mi is fáj tehát valójában? A testünk vagy a lelkünk?
 

Az ember testi, lelki, szellemi hármas egységből álló különleges lény. Ez a három együtt egységet képez, azaz egyet alkot és, ha bármelyik részében hiány van, az kihat a másik kettőre. Ilyen a fájdalom is. Manapság egyre többen és mélyebben ismerik fel és értik ezt meg. Minden fájdalomnak van tehát lelki háttere is.

Az, hogy ezt képes vagy e befogadni, elfogadni és dolgozni rajta, az már a tudatosságod szintjén múlik. A Pilates és az általunk alkalmazott terápiás módszerek csodákra képesek, de nem tudnak mindent megoldani. Nagyon hatékonyak, nagy mértékben és rengeteg fájdalmat képesek vagyunk fizikai szinten, illetve onnan megközelítve megoldani. A legtöbb embernek ezen a szinten megoldható a problémája. Ez általában 90-95%-ban hoz eredményt. A fennmaradó 5-10% az, ahol mindenképpen be kell vonni a lelki munkát az tökéletes eredmény eléréséért. Ez nem azt jelenti, hogy a többi 90%-nál nem érdemes, hiszen a lelkünk jelez, hogy valami nincs rendben.
 

Fájdalmat generál, hogy figyelj, gondolkodj és tégy valamit!

 
Ezek azok a tipikus esetek, amikor egyszerűen semmire nem reagál a test. Ilyenkor mindenképpen érdemes más szakembereket, technikákat, módszereket, utakat bevonni, de legalábbis jó mélyen elgondolkodni az addigi életünkről. Milyen változások, fordulatok események történtek a fájdalom megjelenése előtt. Akár egyéb szakemberek bevonásával is pl.: Kineziológus, SVT, család állítás, lelki betegségek felgöngyölítése…rengeteg módszer létezik, ami segíthet az útkeresésben. 
 
A Pilates erőteljesebben koncentrál a fizikai aspektusra, de hatással van a többire is. Ezért sorolják az úgynevezett test-lélek edzésprogramok közé. Mert nem elsősorban az egót fényezi, mint a testépítés. Az elmúlt 10 évben rengeteg gyógyulást követhettünk nyomon a stúdióinkban, így rengeteg tapasztalatot és tudást tudtunk összegyűjteni ezen a téren, ami tovább gyorsítja és segíti a gyógyulási folyamatokat.
 
A testi gyakorlás több formája is jó hatással van tehát a lelki javulásra, de nem feltétlenül oldja meg azt. Érdemes ezért a kettőt külön is dolgoztatni, majd egy egésszé gyúrni.
 

Gyere Pilatesre!

Legfrissebb bejegyzések…

tavaszi képzéseink

tavaszi képzéseink

A Pilates oktató programunk a Michael King Pilates iskola egy tudományosan fejlesztett oktatási rendszer. A...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This