★Az egészég 9 Pilates eleme★

A mozgás szabadsága!

2021.02.23.

Joseph Pilates jóval többet hagyott ránk, mint egy sima gyakorlatrendszert.

Munkásságának, filozófiájának, a Pilates módszernek a megértése ezért sokkal többet kíván, mint a puszta gyakorlatok ismerete.


Egy azon dolgot mondott, hirdetett és vallott. Mert ő saját életével példázta a filozófiáját, nem csak beszélt, tettekkel is bizonyított! Az élete az ember egészségéről szólt.

Azt vallotta, hogy a teljes ember egészségének eléréséhez 9 elem kell:


1. Testedzés 2. Megfelelő táplálkozás 3. Megfelelő higiénia (külső és belső) 4. Elégséges alvás 5. Sok napfény 6.Friss levegő 7. Egyensúly a munkában 8. Megfelelő rekreáció 9. Megfelelő relaxáció

Ez több mint edzés. Ez egy életfilozófia, aminek ha tartjuk az alapelveit, akkor elérhetünk tökéletes egészséget. Mára számos tudományos bizonyítékunk van, hogy a legtöbb betegség közvetlenül kapcsolatba hozható ezen bármelyik hiányával vagy nem megfelelő egyensúlyával.
Joseph Pilates úgy fogalmazott, hogy 50 évvel a kora előtt jár.
De ma, ahogy egyre többet értünk meg az emberi testről, lélekről és szellemről még mindig azt látjuk, hogy gondolkodásmódját, filozófiáját nem érte utol teljesen a kora, még most is vezet minket és folyamatosan fedezzük fel, hogy mennyi minden volt ebben az emberben és mennyi mindent hagyott ránk…

Legfrissebb bejegyzések…

tavaszi képzéseink

tavaszi képzéseink

A Pilates oktató programunk a Michael King Pilates iskola egy tudományosan fejlesztett oktatási rendszer. A...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This